1 Temmuz 2012 Pazar

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Serbest Şehircilik Hizmetleri, Büro Tescil, Mesleki Denetim ve En Az Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Türk Mühendis ve Mimar Odaları BirliğŞehir Plancıları Odasından:
TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ŞEHİR PLANCILARI
ODASI SERBEST ŞEHİRCİLİK HİZMETLERİ, BÜRO TESCİL,
MESLEKİ DENETİM VE EN AZ ÜCRET YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1  29/5/2002 tarihli ve 24769 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar OdalarıBirliğŞehir Plancıları Odası Serbest Şehircilik Hizmetleri, Büro Tescil, Mesleki Denetim ve En Az Ücret Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.
Seçimle göreve gelen şehir plancılarının sahibi ya da ortağı olduğu serbest şehircilik bürolarışehir plancısının görevli olduğu idari sınırlar içerisinde faaliyette bulunamazlar.
MADDE 2  Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
Tescil yenileme işlemi, Büro Kayıt Belgesi üzerinde yıllık onama işlemi yapılarak tamamlanır. Süresi içinde tescil yenileme işlemini yaptırmayan serbest şehircilik bürosunun tescil yenileme ücreti; ilk ay için iki katı, sonraki aylar için kanuni gecikme zammı eklenerek tahsil edilir.
Tescil yenileme için Odaya iletilen bilgi ve belgelerde eksikliklerin bulunduğunun saptanması durumunda, serbest şehircilik bürosu eksikliklerin tamamlanması için uyarılır. Eksikliklerin verilen süre içinde giderilmemesi durumunda, tescil kaydı dondurulur.
MADDE 3  Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
d) Serbest şehircilik bürosu kapatıldığında; tescil kapatma bildirimi, vergi dairesinden alınan ilişiğin kesildiğini gösterir belge, son tarihli Büro Kayıt Belgesi ve son tescil işleminden kapatma tarihine kadar düzenlenen fatura veya serbest meslek makbuzları ile birlikte 30 gün içinde Odaya bildirilir. Süresi içinde bildirimde bulunmayanlardan Büro Kayıt Belgesi ücretinin % 25i kadar bedel alınır. İki yıl süre ile tescilini yenilemeyen bürolar, Yönetim Kurulu kararı ile kapatılır. Yönetim Kurulu tarafından resen kapatılan serbest şehircilik bürolarının, bu karar sonrasında yeniden tescil için başvurması durumunda, arada geçen sürenin tamamına kanuni gecikme cezası uygulanır.
MADDE 4  Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde, ikinci fıkrasındakitablolardan ibaresi maktu ücrete göreüçüncü fıkrasındaki tablolardan ibaresi olan mesleki denetim ücretişeklinde değiştirilmiştir.
Serbest şehircilik hizmetlerine yönelik mesleki denetim uygulaması ücretleri, Oda Yönetim Kurulu tarafından her yıl en az bir kez maktu ücretler olarak belirlenerek üyelere internet ortamında duyurulur.
MADDE 5  Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesinde yer alan sevk edilir.ibaresi, sevk edilerek büronun faaliyetleri durdurulur. şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 6  Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 7  Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları BirliğŞehir Plancıları OdasıYönetim Kurulu yürütür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder